Lezing over klimaatverandering

Lezing over klimaatverandering

Op woensdag 18 september zal Dr. Ir. Peter Siegmund een lezing komen geven over klimaatverandering.

Door de stijgende hoeveelheid kooldioxide en andere broeikasgassen in de lucht verandert het klimaat. Volgens klimaatmodellen stijgt deze eeuw de wereldgemiddelde temperatuur met 1 tot 4 graden. De afgelopen decennia is de temperatuur wereldwijd geleidelijk toegenomen. Dit komt zeer waarschijnlijk door de uitstoot van broeikasgassen door de mens. Hoe weten we zo zeker dat de waargenomen opwarming geen toevallige variatie in het klimaat is? En waarom denken we het klimaat honderd jaar vooruit te kunnen voorzien terwijl de weersverwachting maar een week of twee vooruit geldt? In deze lezing gaat de spreker in op het klimaat in de afgelopen en komende honderd jaar, zowel wereldwijd als in Nederland, gebruik makend van de meest actuele waarnemingen en verwachtingen van het klimaat.

Dr. Ir. Peter Siegmund is natuurkundige en klimaatexpert bij het KNMI. Hij heeft ruim 35 jaar ervaring met onderzoek op het gebied van klimaat, de atmosfeer, en klimaatverandering.

De lezing vindt plaats in Sociaal Cultureel centrum “De Biechten“, Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA Hintham (gemeente ‘s-Hertogenbosch). Lezingen beginnen om 20:00 en eindigen meestal rond 22:15. De entree volwassenen is €7,50 en voor jongeren tot 16 jaar €3,00.


Reageren is niet mogelijk.
Spring naar toolbar